Troggen

Gratis verzending vanaf €150,- in Nederland!
/
Troggen
Prijs
Prijs - slider
2495
Vorm
Vorm
Products not found

Vintage houten troggen

Origineel oud en heeft Oude houten trog. De houten troggen werden veelal gebruikt voor deeg maken. Een ander woord voor trog is dan ook slachtbak, deegbak of meelbak. Ook werd de trog een kribbe genoemd. Dit was naar aanleiding van dat Jezus in de stal geboren werd en in de kribbe werd gelegd. Dit was dus eigenlijk de voerbak voor de dieren in de stal. De trog is een (licht) doorleefde uitstraling. De charme zit hem in de imperfectie. De doorleefde uitstraling komt uiteraard door dat ze al jaren oud zijn en veelvuldig gebruikt zijn.

Zo werd een vintage trog vroeger gebruikt

De boeren konden de troggen zelf maken of door een timmerman uit de buurt, zo werd het voeren van de koeien, paarden, varkens, ezels enzovoorts makkelijker voor de boeren. De bakkers gebruikten de bak om het deeg in te mengen en te laten rijzen. De troggen zijn van hout en hebben vaak ijzers aan de zijkanten. Dit geeft in het huidige interieur een stoer en karaktervol uiterlijk.

Een vintage houten trog als decoratie

De troggen worden in het hedendaagse interieur voor alle soorten decoratie gebruikt. De trog kan heel goed al neergezet worden, want is al mooi van zichzelf, maar kun je ook als fruitbak, plantenbak (dan wel met een plastic eronder) of zelfs als speelgoed bak.