Keuken decoratie

Gratis verzending vanaf €150,- in Nederland!
/
Keuken decoratie
Prijs
Prijs - slider
2495
Kleur
Kleur
Materiaal
Materiaal
zie meer
Vorm
Vorm

Vintage keuken decoratie

Er zijn heel veel spullen die je gebruikt in de keuken en natuurlijk van alle tijden. Zo heeft Vintage4 ook veel spullen die van oudsher in de keuken gebruikt werden en die nu, soms, nog steeds in de keuken gebruikt kunnen worden.

Vintage koffiemolens en bakplaten

Zo heeft vintage4 bijvoorbeeld een oude koffiemolens. De koffiemolens waren in vele uitvoeringen. Vaak met mooie taferelen of het logo van het merk. De koffiemolen konden hangen aan de muur en daar deed je de koffiebonen in om ze te malen. Zo kon je elke keer de juiste hoeveelheid bonen malen voor je de koffie “opschonk”.

Ook de oude koekjes bakplaten zijn van vroeger uit veel gebruikt. Hier konden de koekjes opgelegd worden en in de oven geschoven worden. De vintage platen waren bestand tegen de hitte van de oven en zo werden de heerlijkste koekjes uit de oven gehaald.

Vintage flessen en voorraadbussen

De franse La Lorraine fles werd vroeger gebruikt om in te wecken. Zo konden ze alle groente van het land meteen goed inmaken en bewaren zodat ze het hele jaar konden genieten van lekker eten. Nu zijn de vintage flessen erg decoratief om neer te zetten of een bloem of andere decoratie in te doen.

Er was vroeger nog niet zoveel verpakkingsmateriaal dus werd alles in voorraadbussen en flessen gedaan. Zo ook bij de groene keuken voorraadset koffie, thee en suiker in de shop. Deze mooie oude vintage kleur groen werd vaak gebruikt en de letters werden er handgeschilderd opgezet. Nu kon je gemakkelijk zien wat er in de kast of op de plank stond.

Vintage potten en ovenschalen

Er werd al vroeg gekookt met grote potten en ovenschalen. Zo werd er vroeger veel meer aandacht besteed aan de details en vintage4 heeft bijvoorbeeld een vintage wild ovenschaal waar de details van een hert, zwijn, haas en fazant zichtbaar zijn tussen de grassprieten en champignons.

Vintage rumtopfs

Omdat ze veel groente en fruit inmaakt hadden ze verschillende soorten mogelijkheden. Een rumtopf werd gebruikt voor fruit inmaken met rum. De groene Duitse rumtopf in de webshop is van West- Duits aardewerk gemaakt en heeft een mooie authentieke uitstraling, maar is nog in perfecte staat. De kleur is diepgroen en past in menig interieur. De pot is geglazuurd en heeft een decor van fruit aan de buitenkant. Deze werden gebruikt in de jaren 50.