Kisten

Gratis verzending vanaf €150,- in Nederland!
/
Kisten
Prijs
Prijs - slider
2495
Kleur
Kleur

Vintage kisten en kratten

Vintagekisten zijn minimaal 30 jaar oud. De houten kistjes of munitiekisten van staal worden tegenwoordig gebruikt voor decoratie of om dingen in op te slaan of dingen in op te bergen. De munitie kisten geven karakter en sfeer aan de ruimte waarin je ze gebruikt. Je kan er natuurlijk ook heel wat anders meedoen zoals een tekendoos maken voor je kinderen of zoals een klant heeft gedaan, poezenmandjes. De kisten zijn er in allemaal verschillende soorten maten en in verschillende soorten uitwerkingen. Vintage4 verkoopt kisten die van hout gemaakt zijn, maar ook die van ijzer gemaakt zijn.

Vintage houten munitiekisten

De oude houten kisten die Vintag4 verkoopt zijn gebruikt door voornamelijk het Duitse leger. Ze hebben een tekst erop met wat erin zat aan munitie en de hoeveelheid. Ook is er een kist bij die de naam van de gebruiker erop heeft gezet of het jaartal waarin die gebruikt werd. Dit deden ze met verf. De kisten zijn in gedekte kleuren zoals groen, bruin, grijs, dit deden ze om ze zo min mogelijk te laten opvallen. Deze kisten werden gebruikt om kogels en granaten in op te slaan. Bijvoorbeeld onze gele munitiekist voor kleine kanonnen, deze kist was bestemd voor 6 kleine kanonnen die door een soort mitrailleur werden afgeschoten. De kist is gelig van kleur en werd door het Duitse leger gebruikt. Ook heeft Vintage4 een gele grote houten kist waar 2 granaten in konden om vervoerd te worden. Deze kist is plat en rechthoekig en geel van kleur.

Vintage ijzeren munitiekisten

Vintage4 heeft ook ijzeren en metalen munitiekisten. Ook wel stalen munitiekisten genoemd. Deze zijn allemaal groen van kleur en hebben een etiket met daar de inhoud en wat voor munitie erin zat. Het etiket is wit en er zijn er sommige bij die hebben ook een oranje accent. Ook al zijn ze gebruikt in het leger, toch geeft de kleur groen altijd een gevoel van rust en past dus goed in elk interieur.

Vintage houten kratten

Ook heeft Vintage4 bijvoorbeeld Bavaria kistjes, die werden gebruikt om de flesjes bier mee te vervoeren, zodat ze heel aankwamen bij de klant. Deze kisten heb je ook in coca cola kratten. De oude houten kist is ook zeer geschikt voor wijnflessen. Door de ouderwetse kleur, geel, en de ouderwetse letters geeft dit meteen weer een nostalgisch gevoel. Goed te combineren met een modern interieur. Deze gele Bavaria kratjes stammen uit de jaren eind 50/ begin 60. Op de lange kant staat Neune met “pen” geschreven. Het krat is op de korte kant genummerd met het verschillende nummers en daar staat ook Fl. 2,50. Erg leuk ter decoratie voor een mancave, slijterij, jeugdhonk enzovoort.

Verschillende afmetingen

De munitiekisten die wij verkopen hebben verschillende formaten zoals 30 x 15 x 18 of 46 x 15,5 x 20 of 68 x 37 x 29,5. De houten opbergkisten hebben allemaal een vintagelook.